Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας βγαίνουν τα links του Φεβρουαρίου, ωστόσο έχω καλή δικαιολογία γι αυτήν την καθυστέρηση… Λίγο η δουλειά στο τέλος του μήνα, αλλά το χειρότερο, το σπάσιμο του χεριού μου σε 3 σημεία (2 λάμες και 32 ράμματα!), με έκαναν να καθυστερήσω κάπως αυτό το post. Δεν έχω να μοιραστώ πολλά links μαζί σας αυτόν τον μήνα, ωστόσο αυτά που παρουσιάζω είναι πολύ ενδιαφέροντα. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Web Development
- Το JS charts είναι μια πολύ καλή και δωρεάν Javascript library, για την δημιουργία γραφημάτων /charts (όπως προδίδει και το όνομα της). Από μια γρήγορη ματιά που έριξα, τα παραδείγματα δείχνουν πολύ εντυπωσιακά, ενώ ο κώδικας φαίνεται αρκετά εύκολος στην χρήση.
- To Panoramic Photoviewer είναι ένας εντυπωσιακός τρόπος παρουσίασης των πανοραμικών φωτογραφιών σας.
Tools
- Ο WYMeditor είναι ένας δωρεάν, web-based, WYSIWYG (What You See Is What You Get) XHTML editor. Τον χρησιμοποιούν πολλές γνωστές web εφαρμογές, που σημαίνει ότι είναι δοκιμασμένος, δουλεύει καλά και υποστηρίζει τους περισσότερους browsers! Τι άλλο να ζητήσει κάποιος από έναν τέτοιον editor.
- Άλλος ένας δωρεάν και open source WYSIWYG HTML editor, με το περίεργο όνομα Xinha. Και αυτός ο editor φαίνεται πολύ οργανωμένος και δουλεμένος, οπότε διαλέγεται και παίρνεται!
Plug ins
- Το Simpletip είναι ένα χρήσιμο jQuery plug in, για tooltips. Απλό, εύκολο και με πολλές δυνατότητες παραμετροποίησης.
- Άλλο ένα εντυπωσιακό jQuery plug in είναι το Slide box. Αν και μου αρέσουν τέτοιου είδους εφέ δεν ξέρω κατά πόσο πρακτικά και accessible είναι τελικά.
Blogs
- Το Advanced Programming Stories είναι ένα πολύ ενδιαφέρον blog που ασχολείται κυρίως με server-side web programming, και κυρίως με PHP. Όποιος ασχολείται με τέτοια πράγματα σίγουρα αξίζει να του ρίξει μια ματιά.
- Καιρό περίμενα έναν καλό έλληνα σκιτσογράφο με web 2.0 χιούμορ… Επιτέλους τον βρήκα στο Lakis_gr!
- Το Web Design Blog, κατάφερε να δημιουργήσει μία λίστα με όλους τους έλληνες επαγγελματίες του χώρου!
Web 2.0
- To Zemanta είναι ένα πολύ ενδιαφέρον semantic web εργαλείο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν plug in σε πολλούς browsers ή να το ενσωματώσετε στις υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε (e-mail, blogging, κτλ.). Τώρα εάν σας βοηθήσει ή κατά πόσο semantic στοιχεία βρίσκει (μιας και το web δεν είναι ιδιαίτερα semantic αυτήν την στιγμή), είναι άλλο θέμα.